.post-title { text-align:center; }

piatok 17. januára 2014

Horím horúčkou, tou svalovou...

Bola som 2x za sebou vo fitku a som mŕtva. Tak strašne ma bolí vnútorná strana stehien, že chodím ako kačica a niekedy, keď sa idem postaviť bolesť mi až vyrazí dych.  Aj dnes som sa chystala po práci cvičiť, ale nemôžem. No a len preto, aby som si sebe, alebo niekomu niečo dokazovala, tam nepôjdem. Pravidlo: treba cvičiť s rozumom a s mierou, neomieľajú len tak. Nejde o to, že by som bola padavka a nezniesla menšiu bolesť, ale pravdou je, že o cvičení viem zatiaľ figu a zranenie nepotrebujem. Celkom dosť som čítala už o natiahnutých svaloch a ďakujem neprosím. Svalovka, ktorú mám bežná nie je, takže riskovať naozaj nebudem. Raz som ju mala podobnú z bicyklovania, napriek tomu, som na ten bicykel sadla zas. Na ďalší deň som sa nemohla postaviť z postele, musela som zavolať do práce, že neprídem, pretože som sa nemohla jednoducho ísť ani vycikať. Celý deň som bola ako paralyzovaná, no a radšej si dám time out deň-dva, ako sa zlikvidovať úplne a potom mať time out pekne dlho. Už pri prvej návšteve do fitka som prišla na to, že okrem toho ako vyskočiť na stacionárny bicykel a ako bežať na páse (neznášam beh) neviem nič. Bohužiaľ, je to tak. Prvé dva dni som teda trávila na stacionárnom bicykli a eliptickom trenažéri. Nuž skončilo to tak, že som netušila aká intenzita je dobrá pre mňa, aké môžem mať prestávky, ani ako rýchlo mám fičať, len som šlapala aj na jednom, aj na druhom. (ale nie až tak katastrofálne ako na gif-ku :) )


Každopádne neľutujem, že som bola a v nedeľu pôjdem zas! Bolo to stále lepšie ako sedieť na gauči pred telkou. Mimo toho, že som sa po cvičení cítila skvele som sa inšpirovala, ako som sa tak obzerala po babách, ktoré tam už určite neboli prvýkrát. Zistila som, že nie je dôležité len šliapať na bicykli, ale aj cvičiť mimo strojov. No a ja o tých cvikoch neviem nič. Série, prestávky, opakovania. Viem, že niečo také je, ale ako to skĺbiť, aby to bolo efektívne?! 


Nie je to vôbec také jednoduché. Neverila som, že bude, ale chce to viac vedomostí ako odhodlania. Nie je zlé pozerať videá na youtube, instagrame, ale je hlavne dôležíné na úvod pochopiť hlavné princípy fungovania tela, spaľovania tukov, rastu svalov a podobných záležitostí.  Dnes na dennej (priznám sa, že mám času habadej) som pendlovala na internete, čítala a poznámkovala. Je haluz ako vplýva druh cvičení na to čo a kedy môžete jesť. Po kardiotréningu totiž nemôžete papať to isté ako po silovom tréningu, napríklad. Dnes som sa dočítala mnoho zaujímavých info, ktoré sú veľmi dôležité, ak nechcete svoje telo mordovať zbytočne a cvičiť, tak aby po schudnutí istého počtu kíl telo prestalo ďalej chudnúť, aj keď budete cvičiť naďalej. Rada by som Vám tieto fakty v najbližších postoch  a priebežne zdiaľala, učte sa so mnou :). Teraz ešte dobojujem poslednú hodinu aj pol v práci (ako vidíte nudnej), zbehnem to Polusu nakúpiť nejakú drogériu a idem domov ďalej študovať...

Baby, ak máte nejaké fajn stránky (nemyslím tým wandu a články ako: Ako schutnúť za týždeň.), či blogy, ktoré čítate na túto tému budem vďačná za každé odporúčanie. Poprípade, ak niektorá z Vás chodí do Polusu, do FITINN-u, tak by som si rada šla zacvičiť v skúsenejšej spoločnosti :)).

1 komentár :

  1. držím ti palce aby ti to vydržalo čo najdlhšie a zároveň sa fitness stalo tvojím životným štýlom.. podľa mňa je to tá najlepšia cesta :) začiatky sú ťažké, ale určite sa budeš postupne zlepšovať... pre mňa je takýto štýl a celkovo fitko závislosť... takže ešte raz veľa šťastia prajem

    OdpovedaťOdstrániť