.post-title { text-align:center; }

sobota, 1. decembra 2012

Saturday cooking

Ahoj holky,

pri založení blogu som Vám sľubovala najaké tie cooking posty. Tak Vám dnes prikladám prvý. 
Tento recept voláme Sandokanove zemiaky. Sú to vlastne zemiaky na striedačku vrstvené so zeleninkou a na vrchu je rozporcované kura. Tento recept máme veľmi radi a naozaj to nie je nič náročné. 
Odporúčam vyskúšať.

Ingrediencie:

Zemiaky
1 veľká cibuľa
4-5 paradajok
4-5 zelených paprík
kuracie stehná, krídelká, prsia
olivový olej
soľ
mletá červená paprika

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na koliečka. Na spodok hrca nakvapkáme olivový olej a poukladáme prvú vrstvu zemiakov. Potom navrstvíme cibuľu a znova zemiaky. Na zemiaky poukladáme malé plátky papriky a znova zemiaky. Paradajky nakrájame na krúžky, poukladáme na zemiaky a znova preložíme zemiakmi. Každú vrstvu trošku osolíme. Ako posledné poukladáme kuracie krídielka, prsíčka a stehná, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Zakryjeme pokrievkou a asi pri 200st. pečieme cca hodinku. Samozrejme priebežne kontrolujeme, ak je mäsko mäkké môžeme podávať. Mäso aj zemiaky sa krásne prevaria a budú super mäkkučké. Zeleninka pustí výbornú šťavu.


Before :)
After :)
Hotovo :)

Dajte vedieť či ste tento recept vyskúšali a ak áno či Vám chutil :).

Prajem prekrásny zvyšok víkendu. Vaša Momo.


2 komentáre :

  1. Ahoj Momo,

    my ešte pre ukončením pečenie zvykneme nastrúhať na vrch syr...tento receptík ľúbime :o)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je fajnové doladenie a keď tak nad tým rozmýšlam, tak by sa tam hodila aj slaninka :)

      Odstrániť