.post-title { text-align:center; }

nedeľa 30. decembra 2012

My Christmas + pics

Ahojky,
dávno som neprihodila príspevok, predsa len sviatky. Net som ani nezapla. No odtéééraz sa budem blogu zas aktívne venovať. Dnes sa s Vami podelím o tom ako prebiehali moje Vianoce.

24.12.2012
Treba vedieť, že my máme doma také dosť neklasické slovenské Vianoce. Skôr ich slávime na taký americký štýl. Nie je to posadnutosťou americkým spôsobom života, jednoducho sa asi naše nevedeli dočkať našej radosti z darčekov, alebo čo. Takže u nás Sviatok Adama a Evy prebieha asi takto. 23ho v noci naši stále ozdobia stromček a zabalia darčeky kým spíme. 24ho ráno najneskôr o pol 8 všetci vstaneme, počkáme sa navzájom na poschodí na chodbe a keď majú všetci vydrhnuté zuby pekne zídeme všetci spolu po schodoch. Asi 5 minút híííkame nad stromčekom, rozložíme si dečky okolo stromčeka, zložíme si rite a ide sa rozbaľovať :).
Po rozbalení darčekov si sadneme všetci do obývačky, každý s tým čo dostal a skúmame, obzeráme, skúšame :). Potom sa pustí do varenia. Väčšinou varí mama a tato. Naše menučko je tiež dosť neklasické. Ako prvé papáme oblátky. Potom máme vajcovo-rascovú polievku a ako hlavné jedlo máme vždy múkou obalených vyprážaných pstruhov s citrónom a v rúre pečené zemiaky, ktoré má na starosti tato. A k tomu všetkému dobré vínko.
Po obede lechníme pred telkou, pozeráme rozprávky a filmy a papáme zákusky, ovocie a všetko čo nám príde pod ruky :). Večer okolo šiestej ideme k babke, kde si tiež rozbalíme darčeky.
Babka s malou Sofiou
Na návšteve u babkyných
25.12.2012
V prvý sviatok vianočný pokraečuje relaxom pred telkou. Tento rok k nám prišiel aj priateľ sestry s jeho malou sestričkou. Takže sme to doma mali veselšie. Dievčence si rozumeli, keďže sú rovnako staré. V tento deň máme každý rok na obed zemiakový šalát, rezne a slepačiu polievku. No a samozrejme zákusky, ovocie, zákusky, ovocie, zákusky, ovocie...

26.12.2012
V druhý sviatok vianočný k nám zavítala babka a naši dvaja ujovia. V tento deň papáme každý rok plnené mäsko s klobáskovou plnkou so zemiakovým šalátom. Tento rok mama upiekla 7 druhov zákuskov a tortu podobnú marlenke. 24ho sme navarili aj kapustnicu, takže tá nám vydržala aj 3dni.

Ako každý rok aj tieto Vianoce ubehli ako voda a ostali len kilečká navyše, ktoré sa za tie tri dni nazbierali. Ešteže po Vianociach nasleduje nový rok s predsavzatiami :).

Určite Vám prihodím aj post s vianočnými darčekmi, ktoré som dostala, keď sa dopracujem k ich pofoteniu. Zatiaľ Vám prihadzujem ešte zopár fotiek z našej vianočnej výzdoby. Dúfam, že Vás tento post neunudil k smrti a že sa Vám fotky budú páčiť :).

2 komentáre :

  1. monika mne sa vaše vianoce velmi páčia ... krasny prispevok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To jedlo na 24.12. sa mi pozdava :)AJ my sme tento rok mali takto nachystanych pstruhov :) Je to zdravsie. Aj to rozbalovanie darcekov rano sa mi pozdava viac... Americania rozbaluju az 25.12. rano :) Brat by nebol aspon cely den nervozny :)

    OdpovedaťOdstrániť