.post-title { text-align:center; }

utorok 1. januára 2013

New year, new chance to be happy

Minulý rok bol pre mňa v mojom doterajšom živote jedným z tých najlepších. Ak nie tým najlepším. Dva mesiace pred jeho koncom som však stratila človeka, ktorého som fakt milovala. Mohla by som povedať, že sa rok zmenil na ten najhorší, no nie je to tak. Zážitky, ktoré som zažila mi v srdci ostanú aj tak, akokoľvek sa mi na niektoré ťažko spomína. Musím sa priznať, že som sa včerajšieho dňa naozaj veľmi bála. Bála som sa spomienok, bála som sa objatí, ktoré si budú vymieňať páriky okolo mňa. Nakoniec to skončilo tak, že tie najkrajšie objatia som dostala ja. Mám skvelých priateľov a nie sú to ľudia, ktorí Vás poznajú len keď ide o zábavu. Mám priateľov, ktorí Vám pomôžu, keď Vám je najhoršie. Za toto som veľmi vďačná a budem to mať pred očami stále, ak ma nejakou hlúposťou nahnevajú. Lebo priateľstvo nie je vždy ideálne, niekedy sa človek pochytí s druhým na hlúposti, je to proste tak. Je to skutočne tak, že v núdzi spoznáte priateľa. A môžem povedať, že som jedným z najšťastnejších ľudí napriek tomu, že môj momentálny status je "nešťastná". Ak viete na čo myslím... Asi to znie komplikovane. V skutočnosti je to však úplne jednoduché.
Nového roka som sa nevedela dočkať, čakala som naň ako na spasenie, aj keď som sa prakticky posunula len o deň. Človek, ktorý zažil najväčšie sklamanie života vidí v pojme NOVÝ ROK niečo úplne iné. Vidí šancu na nový život, šancu byť znova šťastný... A ja ju tam vidím a verejne tu prisahám Vám všetkým, že budem robiť všetko pre to, aby som ju dostala. Figu dostala, ja si ten nový život vybojujem. Takže sa pomaly dostávame k mojim predsavzatiam. Nebudem si sľubovať hlúposti, len veci, ktoré som sa bála urobiť, alebo som čakala, že sa somnou do toho niekto pustí. Udalosti mi však otvorili oči. Nik iný pre teba neurobí viac ako ty sama. Ak chceš byť úspešná musíš pre to makať moja. A to presne urobím...

Tento rok si nájdem novú prácu v Bratislave a hneď ako budem po skúšobnej dobe nájdem si tam bývanie a presťahujem sa tam. Možno aj skôr, ak by som vedela, že si ma plánujú nechať. To však neriešim, lebo keď už budem mať dobrý job, tak budem makať, aby som si ho aj udržala. V máji budem konečne Ing., mohla by som napísať, že dúfam, ale nenapíšem, lebo som nemakala 5 rokov, aby som to nedotiahla do konca. Takže budem! Tento rok si chcem spraviť vodičák, pôjdem do Paríža a urobím si kurz vizážistky. Amen!
Tento rok sa budem snažiť viac venovať svojim blízkym, priateľom a známim. V mojom živote je veľa ľudí s ktorými som si rozumela, ale časom a rôznymi podmienkami, či už zmenou práce alebo inými ,sme stratili kontakt, alebo je len veľmi chabý. Toto sa budem snažiť napraviť. Viem, že človek nemôže byť v kontakte so všetkými a vždy, ale jedna sms-ka z času na čas nikoho nezabije. Tak nad tým pouvažujte aj vy. Rada by som žila aj športovo aktívnejšie, nebudem sa tu však zaprisahávať, že schudnem 15,33 kíl:). Aj tak by som to zrejme nedodržala. Budem sa venovať viac sebe, svojim záľubám. Maľovať, čítať, blogovať, fotiť... Ako povedal Malý princ: "Tento rok sa budem viac starať o svoju planétu".

Milý čitatelia! Prajem Vám šťastný nový rok plný šťastia, radosti, zdravia a splnených snov. Ďakujem Vám za každú návštevu môjho blogu, každý komentár, za každý like na článok. 


Vaša Momo.

4 komentáre :

  1. super článok, držím palce, aby si uspešne dokončila školu a aby si si našla prácu.
    Krásny Nový rok a všetko dobré v ňom!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekný článok :) držím palce nech sa ti všetko splní :)
    caramel-b.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  3. držím palce, nech sa ti splní všetko, po čom túžiš :) a happy new year!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Neskutočný článok !!! Vedela by som si ťa predstaviť hoci aj v blasti žurnalistiky, pretože sa to naozaj veľmi dobre číta :) Prajem ti, aby tvoj nový rok bol aspoň taký dobrý a ešte lepší ako ten predchádzajúci :) Veľa šťastia v uskutočnení snov. Treba si isť za nimi :)

    L.B.

    OdpovedaťOdstrániť