.post-title { text-align:center; }

streda 3. októbra 2012

Nemáte právo

Tento článok som sa rozhodla napísať ako odkaz.
Odkaz, ktorý je síce písaný dosť osobne, no venovaný je všetkým ľuďom, ktorí si ženy škatuľkujú podľa ich vonkajších vlastností. Nerobíte správne ...

            Treba o mne vedieť, že som bola štíhla kočka, ktorá mala stále okolo 55kíl, +-. Na základnej, na strednej. Proste baba, ktorá nemala problém kúpiť si veci na seba hocikde kam vošla, nosiť sukničky, priliehavé tričká, šatôčky a podobne. To sa celé zmenilo, keď som začala pracovať a brať HAK. Nevhodná antikoncepcia mi pomohla k 70 kilám. Píšem pomohla, lebo nemôžem poprieť fakt, že sa mi zvýšila chuť do jedla a pri mojej práci som nemala okrem papania čokolády, zapekačiek a rôznych chuťoviek veľa na práci. Za to som si mohla už sama. Keďže som zo svojho predošlého života veľmi dobre poznala svoje spoľahlivé trávenie, nemyslela som si, že kilá pôjdu hore. Šli. Naozaj nechcem tvrdiť, že mi je takto príjemne, ale som to stále ja. Človek som ten istý, ak nie lepší vplyvom času a nejakých tých skúseností. Svojim blízkym sa snažím dávať toľko lásky, priateľstva, úsmevu a pocitu, že sa na mňa môžu obrátiť koľko len viem. Samozrejme mám svoje muchy, no nech hodí po mne kameňom ten, kto nie. Áno mám 70kg, ale necítim sa kvôli tomu byť menejcenný človek. A musím povedať, že ani menej citlivý. Naozaj ma vie zamrzieť, ak si niekto vymedzí právo ma súdiť, kritizovať, komentovať a má hlúpe pripomienky narážajúce na moju postavu. Či je to niekto cudzí, niekto z mojich známych, z mojej rodiny, či mojich priateľov. Tí najbližší si sami vymedzujú právo komentovať ma, či si robiť zo mňa srandu. Sami si svoje hlúpe pripomienky ospravedlňujú tým, že mi chcú dobre. Som človek, ktorý berie veci športovo, s úsmevom a dokážem urobiť zo samej seba srandu. Dokážem sa pretvarovať úsmevom a vlastnou poznámkou, ktorý ich úsmevy ešte zvýši, no každý má svoje hranice, svoj pohárik ktorý pretečie. Nezaujíma ma, či sa nepoznáme, poznáme len z videnia, či sa poznáme rok, dva alebo od plienok, nezaujíma ma či sme priatelia, nepriatelia, rodina. NEMÁTE PRÁVO chcieť ma zmeniť, NEMÁTE PRÁVO "chcieť mi dobre", NEMÁTE PRÁVO usmievať sa mi do tváre ironickými poznámkami. Kašlem na Vaše idei o štíhlych nohách, plochých bruškách a vytŕčajúcich rebrách. Mám oveľa väčšie srdce ako mnoho 50 kilových slečien a naozaj by ste sa mali skôr zahľadieť viac do svojich vnútrajškov, ako na vonkajšie vlastnosti tých druhých. Ktokoľvek ste, v akomkoľvek ste vzťahu s "dotknutou osobou" stále sa zamyslite nad tým, ako sa môže cítiť, ak jej práve chcete "pomôcť" uštipačnou poznámkou.




12 komentárov :

  1. uplne ako by si mi z duše hovorila...sme na tom uplne rovnako.... ja som z 50 kil tiež vyšla popri sedavom zamestnani a antikoncepcii na 70 kilogramov a jediný kto mi to stále pripomína je moja rodina, neustale poznamky o tom že som tučna a mala by som schudnut ma doviedli až k tomu, že som rano odchadzala do prace s plačom... uvedomujem si že nevyzeram ako modelka ale citim sa dobre a doprajem si to co mi chutí nebudem zit o brokolicach i ked aj to sa da a da sa tak aj schudnut coho som bola zivym dokazom, no dostala som rozum a s prepacenim MOZEM OJEBAT tento novodobí trend vychudnutých žien a plochých brušiek a podobne lebo čo z toho tie ženy maju... doslova a do pismena hovno možno sa citia fit ale za tu radost ktoru mam pri vareni a pri papani dobrotiek ktore pripravim a ochutnavani všeliakych lakociniek by osm to už vymenit nechcela! super monika pači sa mi jak si to napisala a pripomenulo mi to to čo preživam pri každej navsteve babky, či rodicov, či tety...to jak ma stale hodnotia a riesia mojuvahu pritom nijak odlisne nevyzeraju a ich vyhovorka je ze oni na tu vahu maju uz vek...a ja nemam vek na taku vahu? sedim v praci za kancelarskym stolom, takže nemam kde vybehat tie nabrate kila? a antikoncepcia tiez to nikoho nezajima ze to zadrziava vodu v tele rovnako ako ked buzeruju celulitidu pritom ju maju uz aj chude dievcata,,,,, sposobuje to zensky hormon ktory zadrziava vodu v tele ale to ludia nevedia pochopit.... hlupost ludi keby kvitla a ich naivita pri citani prijebanych a za vlasy pritiahnutych clankov na internete a v zenskych casopisoch... normalne ze aj cely den by som vedela o tom rozpravat :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš úplnú pravdu vo všetkom. Ale im to zbytočne budeš vysvetľovať. Mňa napríklad veľmi mrzeli aj narážky priateľov.

      Odstrániť
    2. prepáčte že sa vám motám do konverzácie-Terez pre tvoju postavu by som vraždila!A to ti nehovorím len tak,pre utešenie,naozaj!:) Monika,teba som ešte na fotke nevidela,ale neverím tomu že si pri 70 kilách tučná-to by si musela mať meter a pol výšku,čo si myslím že nemáš,neverím že si "tučná" ako hovorí tvoje okolie,alebo nejaká "nedokonalá".A taká váha je podľa mňa celkom normálna,ja sama mám,no priemerne..68 kg.Tri krát do týždňa s priateľom v McDonalde na najväčšom menu,dám si aj sladké aj všetko,aj keď sa občas vidím na fotke,že tu mi trčí šunka,tu mám štyri brady,tu mám veľkú riť,alebo celulitídu,tak mi je trochu smutno,ale..vieš ako ženská postava vyzerá v puzdrovej sukni?Oveľa lepšie ako tie 50kilečkové dievčatká!(Nehovorím,sú aj také ktoré by dali všetko za viac kíl,ale hovorím skôr o tých ktoré zazerajú po tých babách,čo majú bruško,aj boky,aj riťku,aj prsia:) ).Treba sa zmieriť,a urobiť z toho prednosti,ľuďom s hlúpymi rečami buď pekne vysvetliť že to bolí,alebo ich poslať do..pekla,a byť šťastnou:)Niekedy som aj cvičila,nie veľa,ale hej,nepomohlo to extra veľmi,ale teraz si zas doprajem všetko,na čo mám chuť,neoblečiem síce všetko,ale pomerne dosť vecí z obchodov mi stále sedí,a mám aj brucho,zadok,stehná,celulitídu,väčšie ruky,a širší chrbát..-teraz to vyznelo,že vyzerám ako mega veľký človek:D,ale žijem,a som šťastná aj takto.A narážky od okolia poznám tiež.A mávala som otrasné komplexy.Ale Monik,poviem ti-buď šťastná,taká aká si,užívaj si to že si krásna a ženská,a na tých zlých zvysoka kašli..Prajem ti a aj Terez krásny dník :)

      Odstrániť
    3. Veľmi si zlatá Julianka :) ďakujeme pekne..aj tebe krásny deň :)

      Odstrániť
  2. som rada, že ťa môj príspevok inšpiroval ... super napísane :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ďakujem za inšpiráciu. No ono to behá človeku stále po hlave. Ale niekedy to chce nakopnúť, aby to človek mohol aj vysloviť.

      Odstrániť
  3. Ach, strašne pekne napísané, dosť som sa v tom našla.. aj keď niesom pri tele ani nič take ale rozhodne nevážim 50 kíl, ale takáto sa cítim super, a je mi uplne ukradnutý názor ostatných

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Klobúk dolu, dobre si to vykričala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. :) aj sa mi uľavilo...na chviľu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. súhlasím s tebou!Ja som mala tiež 50kg a po tehotenstve mi pribudlo 15kg ,ktoré neviem nijako dať dole.No vlastne už sa ani nesnažím ,síce mám trošku ťahšie nakupovanie ako predtým ale zvykla som si.Priateľ má ľúbi takú ako som a ostatní neprajníci čo sa čudujú "ako vôbec môžem existovať s 15 kilami navyše" (dokonca aj takí sú) má síce na chvíľku zarmútia no neskôr si aj tak uvedomím ,že zato moje malé zlatíčko čo mi nedá pokoj mi to stojí:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veď práve, aj mňa priateľ ľúbi takú aká som a nech sa každý stará o svoju priateľku a nie o mňa. Pozdravujem Vaše malé zlatíčko :)

    OdpovedaťOdstrániť