.post-title { text-align:center; }

utorok 11. februára 2014

Ako mi ide chudnutie...

Dávno som sa neozvala, ospravedlňujem sa :). Zrejme, aspoň teda dáfam, že niektoré z Vás môže zaujímať ako postupuje moje chudnutie. Tak sa dnes o tom podelím. 

Musím povedať, že som na seba veľmi hrdá, lebo zdravý životný štýl som pred tým zvládala maximálne týždeň, nehovoriac o cvičení. To bolo u mňa na úrovni surikaty, ktorá zaspáva postojačky na slnku. Od začiatku januára som jedla podľa toho ako som uvážila za zdravé. O svojich pocitoch, postrehoch, zmätenosti, či už z pohľadu stravy, či cvičenia som Vám písala TU. Po tomto článku ma čakalo milé prekvapko. Na mojej facebook funpage som si našla správu od osobného trénera a poradcu pre výživu, ktorý náhodou natrafil na môj článok. Navrhol mi tréning a úvodnú konzultáciu zadarmo a v prípade, že by som bola spokojná a mala by som záujem, dohodli by sme ďalšie tréningy. S tým, že jeho hlavným záujmom je naučiť ma cvičiť tak, aby som to vedela aj sama. Správa ma veľmi potešila a keďže bola napísaná veľmi simpaticky, povedala som si, že za to predsa nedám nič. Michalovi som teda odpísala, dohodli sme stretko a o pár dní sme sa stretli vo Fitinne, pokecali o mojich predstavách čo sa týka mojej budúcej váhy, o tom koľko mám teraz, čo papám, čo som papala. Vypytoval sa ma na všeličo možné a následne vysvetľoval pre a proti, princípy fungovania tráviacich orgánov, ukladania tukov, cukrov, fungovani tela, svalov atď. Po hodine super náučného pokecu sme sa dali na tréning. Navrhol, aby som si vybrala, či chcem vzorový tréning, či chcem postupne predviesť cviky na všetky časti tela. Samozrejme, že som zvolila druhú možnosť. Postavili sme sa pred nástenku s postavou, s vykreslenými časťami tela, ktoré sa cvičia. Michal mi vysvetlil po častiach svaly a po každej "kapitole", ako napríklad nohy, sme si šli ukázať nejaké cviky na nohy. Michal mi to vysvetloval veľmi precízne. Venoval sa mi 3 hodiny a po tých troch hoďkách som bola presvedčená, že do cvičenia chcem ísť s ním. Keďže osobný tréner naozaj nieje lacná záležitosť, tak sa mi veľmi páčilo, že mu ide o to, naučiť ma cvičiť samú, aby som už potom trénera nepotrebovala. A práve táto myšlienka a jeho profesionálny, priateľský a osobný prístup ma presvedčil o tom, že je to výhodná investícia, ktorá je naozaj dlhodobá. Nejde mi totiž o diétu a potom dovi dopo a priberáme odznova. Neznášam slovo "diéta". Diéta je, keď ženy papajú tri týždne kapustové polievky až  sa im dvíha z toho žalúdok a keď skončia tri týždne s 3mi zhodenými kilami, znova nastupuje sviečková a rezne. Nice :). Takže slovo diéta nie, zdravý životný štýl - a nafurt :). Teraz som začala s Mišom cvičiť druhý týždeň a je to super. Na tréningy sa vždy teším, napriek tomu, že po nich chodím domov unavená a roztrasená, som z toho nadšená. Apoň viem, že to robím správne. Kým som bola na to sama, dala som od začiatku januára dole 4kilá. Na prvom tréningu ma Mišo odvážil, odmeral, aby sme vedeli porovnať výsledky po mesiaci cvičenia s ním. Teším sa na tie nové rozmery :). Športu zdar, alebo "cheers", ako vraví on :). 


PS: O Mišovi budem ešte písať článok, len je to trošku na dlhšie písanie, takže to ešte odkladám. 

MOMO

3 komentáre :

  1. Gratulujem :) Mňa by ešte zaujímalo, resp. by si mohla napísať na ktoré partie tela aké cviky robíte. Len tak ďalej s cvičením... uvidíš, bude to Tvoja droga :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj, cvičíme všetky hlavné partie, cviky obmieňame, to je ťažko napísať, nič by ti to nepovedalo, ale asi takýto split:

      pondelok: chrbát & biceps & spodné brucho
      utorok: intervalový tréning (+ jemne jadro tela, podľa cvikov)
      streda: voľno
      štvrtok: hrudník, ramená, triceps
      piatok: nohy, lýtka, horné brucho
      weekend: voľno

      keď sa nedá v pondelok, ale napr. už v nedEľu, podľa toho prispôsobím tréning :)

      cheers!

      Odstrániť
  2. Aj ja chcem takého Miša :-)))) Moncsi držím ti palce!!! Vieš aký to bude pocit kúpiť si prvú vec vo veľkosti 38???.....NÁDHERNÝÝÝ

    OdpovedaťOdstrániť