.post-title { text-align:center; }

utorok 14. januára 2014

Chudnem ďalej

Ako som Vás minulý týždeň informovala, pustila som sa do chudnutia. 
(Príspevok TU.)
To pokračuje ďalej, avšak s nejakým tým podknutím, pri hopsaní po lúke plnej zeleniny a zdravého jedla. Takže sa s Vami podelím s mojimi úspechmi, skúsenosťami a hriechmi, ktoré sa udiali za posledný týždeň.
o Vianociach a Silvestri som sa postavila na Váhu a tá ukazovala prevratné číslo 75,6kg. Dnes, po dvoch týždňoch a víkendovom zhrešení mám 73,2kg. Naozaj nie som naivná a nemyslím si, že sú to čisté 2kilá tuku, ktoré zmizli, ale každopádne sa mi lepšie sedí v tureckom sede, ako po sviatkoch :)).

Už asi dva týždne som bez pečiva a je mi super! Žiadne nafúknuté brucho, ani zbytočné kysnutie. No a tohto sa budem držať, vrátane celozrnného pečiva. To mi totiž tiež príde len prifarbené a trošku postrašené semiačkami, aby vyzeralo zdravo. Pečivo mi naozaj nechýba a mám zo seba naozaj lepší pocit, keď som bez neho. Mojim veľkým problémom je zatiaľ strava v práci, ktorá je "vynútená". Keďže môj zamestnávateľ nám odmieta dávať stravné lísky a peniaze za stravu nám strháva, či ideme na obed, či nie. Toto riešenie je z jeho strany neprístupné, ale nedá sa s tým nič robiť. Ja osobne som človek, ktorému je ľúto niekomu dávať peniaze len tak, takže som sa rozhodla, že 2x za týždeň budem papať ten obed v práci. Samozrejme nebudem jesť maďarský guláš, či vyprážaný rezeň s hranolkami. Chvala Bohu, keďže sa u nás varia obedy aj pre externých ľudí, stále máme výber aj nejakého ľahšieho jedla, ako napríklad zeleninové lasagne. Takže sa snažím vyberať si to najľahšie. Pred tým mi nerobilo problém zjesť aj polievku, aj hlavné jedlo hneď po sebe a s tým, že som zjedla všetko. Teraz, po tom týždni brutálne priškrtenej stravy, sa mi žalúdok trošku stiahol a jem už len nie celé hlavné jedlo a za také dve, tri hodinky polievku. Priznám sa, že nie síce vždy, lebo som bola veľký jedák, ale predsa z času na čas sa stalo, že som jedlo dojedla celé len preto, že mi ho bolo ľúto vyhodiť, či nedojesť, keď som zaň v reštike zacvakala. Nie je to tým, že by som bola žgrlák, jednoducho som tak bola vychovaná. To čo máme jesť, za to sa muselo pracovať. Dnes už je tomu inak, zjem čo vládzem, teraz už je toho menej, a hotovo. Na nočných je to lepšie, obedy už nie sú a kuchár bol zatiaľ vždy taký zlatý a spravil mi šalát, keď som ho poprosila. A boli naozaj vynikajúce. 

Na víkend som cestovala domov, keďže som mala stretávku zo základnej školy a vtedy nastal problém. Doma sa na diétujúcich ľudí ohľady neberú. Domácnosť našich si veľmi na zelenine nezakladá, takže boli obmedzené možnosti, keďže som v piatok nemala čas skočiť do obchodu. Doma som si teda dala za hrsť halušiek s bryndzou (bez slaniny). Áno, padla som na morálke, ale ak si porovnám porciu, ktorú som si dala pred tým a teraz, tak som sa nespoznávala. Takže to neberiem ako najhorší krach na burze. Večer, asi po 5-6 hodinách sme šli s priateľmi do Nových Zámkov, kde som zas neodolala palacinkám. To už bola väčšia chyba, ale mám zo seba dobrý pocit, že Vám ju tu verejne priznávam. Viac sa nestane, sľubujem! Na ďalší deň som jedla len raz, omeletu so zeleninou. Odolala som segedínskemu gulášu s knedlami, ktorý som milovala. To považujem za veľký úspech, aj keď mi srdce krvácalo. Večer sme šli na stretávku, tam sme mali samozrejme gordon bleu, zemiaky, ryžu a černohorský rezeň. Z gordona a zemiakov som si dala, ale zvyšok som nezjedla. Na to mi moji priatelia, ktorí tam boli tiež, povedali, nech neskúsim dať ďalší šalát na internet, ak niečo takéto jem. Celkom ma to zamrzelo, ale s takýmito komentármi sa z ich strany stretávam dosť často, takže som (v rámci možností) na to zvyknutá. V nedeľu som si dala nedeľnú polievku a už len praženicu poobede. Týmto moje jedlo haslo. Takýto víkend však už nemôžem pripustiť, ak najbližšie pôjdem domov. Nie však kvôli podpichovaniu kamarátov, ale kvôli sebe. Teraz som zas pekne na rannej omelete so zeleninou a práve sa chystám urobiť si šalát z rukoly, rajčín, mini poľného šalátu, paprík, mozzarelly a kuracieho prsa na prírodno, jedného :). Ak som veľmi hladná, dám si activiu, alebo do obeda ovocie, no a ak mám prestrašnú chuť na horalku, či milku, tak si dám máličko sušených babánov. Nie však celý balíček!

Včera som bola na nákupoch potravín, tak prikladám fotku. No a to najdôležitejšie, uškrtila som všetky nie nevyhnutné výdavky, išla do Fitinn-u a založila si členstvo na jeden rok! Ak niekomu tento názov nič nehovorí, Fitinn je sieť navychytenejších fitness centier v Bratislave. Podpísala som s nimi zmluvu na jeden rok, pričom im budem trvalým príkazom uhrádzať 20€ mesačne. 20€ sa mi strhne, či budem do fitka chodiť, či nie. Takže je to celkom motivujúce a tá suma nie je naozaj veľa, ak sa to bude riadne využívať. A tomu verte (pretože verím aj ja), že bude! :)) No a to bolo moje posledné slovo do bitky :). V ďalšom príspevku bude reč práve o podmienkach v tomto fitness centre, vrátane ako zmluvných podmienok, tak aj výhod, ktoré ponúkajú...


Momo

4 komentáre :

  1. super monika držim palce ja som už zhodila aj tie dve kila čo som pribrala cez sviatky takže mam 14 dole :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pekne si sa do toho oprela. Palec hore! :) Mala by si si však dávať pozor na to, aby si jedla pravidelne 5-6krát do dňa po 3 hodinách, lebo to vyzerá z toho čo si napísala, že jedávaš len párkrát do dňa, čo nie je dobré. Existuje množstvo stránok na ktorých si vieš porátať koľko kcal za deň zješ, myslím si, že na začiatok tvojho chudnutia by to bolo dobré, aby si videla, či neješ primálo :) Do roboty si nemôžeš nosiť krabičkové obedy? Držím Ti palce v chudnutí!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pekne teda držim palce nech ti to vinde, a tie palacinky ked sa raz stane tak to nevadí zase až taku šarapatu neurobia:))
    pekny blog davam follow a pozyvam ťa tiež na moj www.aj-ro-na.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. papaníčko vyzerá naozaj dobre, mňam :D prinútila si ma letieť ku chladničke
    a držím palce :) ja by som potrebovala skôr pribrať ale na tie správne miesta :D

    OdpovedaťOdstrániť